Följ oss även på Facebook!

Thursday, April 3, 2008

Bra fiske!


Laxar på 5,6kg, 4,7kg och 10,98 kg

Efter en osedvanligt tung arbetsperiod så kände jag att det var tvunget att rensa skallenoch komma ifrån ett par dagar. Passa på att prova båten och en del nya grejer inför vårsäsongen. Jag och Bjärknemyr var visserligen i Mellerud före påsk och gjorde samma sak men då var det hans båt och utrustning. Man hoppas ju alltid att det ska gå bra och att man ska hitta fisken. Oftast lyckas man men ibland inte. Fiskade ett par timmar igår eftermiddag. Det gick väl sådär. En vildfisk på 65 cm som naturligtvis släpptes tillbaka.
Startade ganska tidigt i morse och det hann gå några timmar fram på förmiddagen utan att nåt hände. Hann tänka mer än en gång -Att det är väl en sån där "intedag", men det såg ändå riktigt bra ut på lodet och temperaturen i vattnet verkade ok.
Det var först efter att Kustbevakningen varit ombord och bläddrat i pärmen och räknat spön som dagen blev riktigt intressant. Som alltid (nästan) kommer första nappet helt överraskande.
Laxen tog på en sked ,28 fot ner på riggen. När jag håller på att sätta ut spöt igen tjuter det till så där gott från taket, så man först undrar - Va fan... och sedan får bråttom att avsluta det man håller på med för viktigare uppgifter. Ytterligare en grann lax. Den här gången var det en StrikePro i blått och guld som fisken inte kunde motstå. I och med detta var jag väl ganska nöjd med dagen och kände att väl tillbaka i Göteborg skulle man vara stärkt till både kropp och själ.
Hade tidigare exprimenterat lite med att blanda in ett par löjtackel bland vobblerna. Nåt som man egentligen inte ska göra men ibland är det svårt att hålla sig. Jag står halvägs lutad över relingenoch kollar extratermometern (har haft lite problem med den ordinarie), när flyglarmet går. Det var tur att jag hamnade på rätt sida relingen annars kanske jag och fisken kunnat hälsa på varandra nånstans 4-500 fot bakom båten. Det var det brutalaste jag varit med om på Vänern. Efter en seg kamp får jag ändå in honom så långt att jag kan slita loss 20 grams blyet. Då dyker han helt ner på botten och när han närmar sig ytan är han framför båten, så jag får gasa på rejält. Ska man bärga en sån här fisk och är ensam ombord behövs en del tur, så det hade jag säkert. Allt gick som det skulle till slut och vågen pendlade mellan 10,98 och 11,02 kg. Men blygsam som man är så säger vi 10,98 kg. det spelar ingen roll för det är pb i alla fall.
Dert är inte helt osannolikt att jag nån gång i framtiden återigen förfaller i synd och sätter en ensam ljusblå löjskalle längst ut mot plannerboarden i vobblerfart.


Hälsningar från en något "stired but not shaken" Lennart AnderssonNo comments: