Följ oss även på Facebook!

Thursday, July 29, 2010

Daisy. Torsdag

Sedan måndagens kanonfiske och tisdagens "tompåse" har jag inte hunnit uppdatera bloggen.
Vi har varit på Kummelbank med förväntat resultat. det blev ca 15-20 makrillar/man , mest spirr, och en massa fjärsing. På våra bästa fiskeplatser har fisken ännu inte återvänt. Det kan ske lika snabbt som den försvann, från en dag till en annan. Så fisketurerna i dessa områden har gett från enstaka makrillar upp till ca 20 st på man.
Så inte konstigt att Johan och gänget från Gislaved, som var med igår eftermiddag, var oroliga. Dom hade ringt flera gånger och förhört sig om fisket. Efter mindre upplyftande fisketurer från Varberg ville dom nu prova Daisy. Det som många gånger räddar fisketurern är fisket från ankrad båt. Det brukar ge ett antal feta makrillar. Det gjorde det även den sista timman på förmiddagsturen.
Så för eftermiddagen beslöt vi att börja med att ankra. Och där blev vi liggande och tog inte upp ankaret förrän vi skulle åka hemåt. Då hade Johan 41 och hans kompis 42 stora makrillar (ca 22 kg). Det nappade alltså friskt för alla. Både på spö och stagg (småsill). För de flesta var det en ny upplevelse att ta stormakrill på handlina. Något som dom gärna gör igen.

No comments: