Följ oss även på Facebook!

Monday, March 17, 2008

Bra fiske men usel fotografering.

Lennart A och Lennart B avsatte en helg för att prova ut nya redskap och beten. Provet utföll till full belåtenhet och spö, linor och rullar visade sig även tåla rejäl nedisning som tät dimma i några minusgrader bjuder på. Vid middagstid var det som att förflytta sig tre månader fram på året på 10 minuter. Dimman försvann och vinden med den, samtidigt som solen sken från en klar himmel.
Det var meningen att det skulle fotograferas en del men i dimman var det så kallt att kameran strejkade. När sedan värmen kom var det nån inställning som inte var riktig, så när vi trodde vi tog stillbilder blev det istället filmsnuttar.
Fisk då. Blev det nån fisk? Kanske ni undrar.
Jodå, dom finns på filmen. Kampen med den första var den tuffaste jag upplevt på Vänern. Att det var stor fisk märktes genast. Rullen tjöt så man blev orolig för att grejerna inte skulle klara påfrestningarna. De första 10-15 minuterna var helt i fiskens favör. Efter ytterligare lika lång tid knappade jag in fot för fot på de 350 han skaffat sig i försprång. Ca trekvart tog det att vinna kampen. En liten besvikelse måste erkännas då vågen inte slog upp till mer än 8 kg. Jag var säker på att det skulle vara en 10 plusare. En stor eloge till den lille kämpen.
Sedan gick det ett par timmar så tog en 4 kilos en blå Yosuri. Ett par timmar igen så brutalhögg det på en Lappia. En mycket vacker lax på dryga 6 kilo. Och dagen avslutades som den börjat med hugg på samma Lappia som gav mig den tuffa fighten på förmiddagen.
Ser redan fram mot nästa tur.

No comments: