Följ oss även på Facebook!

Friday, May 9, 2008

Vrakfisket på torsk och sej i topp!På bilden tar en nöjd Hans J dagens första delpris i form av en kapsyl starkt, för första fisk över 3 kg ( dock inte för den fisk han håller i handen).
På andra bilden fördelas dagens byte och det var viktigt vem som hade fått vilken fisk. Fenor var klippta och andra specifika kännetecken gjorde att "renskiljningen" gick utan kontroverser.
Men vems var de där två omärkta fiskarna? Ingen ville kännas vid dom. Men var det inte så att guiden drog ett par tre stycken också?
-Jo, så var det!
Valda delar av fiskeklubben GG 63 var med på en vrakfisketur med avgång från Björlanda småbåtshamn. Stabilt högtryck gör som vanligt att havet ligger spegelblankt. Hur strömmarna ska bete sig är mer oförutsägbart. Själv hade jag förväntat mig svaga strömmar och så förutspådde även både den danska och svenska prognosen. Men si, så blev det inte. Strömmen satte med 1.0-2.3 knop och det gjorde det lite knepigt att pricka vraken med pilktacklen. Trots detta drog Hans Jonson, Lasse Rynge, Peter Johannesson och hans kompis Magnus den ena torsken efter den andra. Enligt ekolodet står det enorma mängder torsk och sej vid en del av de vrak vi besökte idag.
Totalt för dagen ca 140 kg torsk och sej. Största torsken på 9,4 kg och största sej på ca 6 kg.

No comments: